Her kan du læse om de eksperter, du kan stille spørgsmål om livet med sclerose. Eksperterne har forskellige fagligheder, og vi sender dit spørgsmål videre til den ekspert, der bedst kan svare på det.
Brevkassens eksperter
Rikke Frødstrup er ansat som advokat hos ADVODAN i Glostrup, hvor hun primært beskæftiger sig med privatret, herunder skilsmisser/bodelinger, forældreansvarssager, arv/testamente og dødsboer.
Herudover rådgiver hun i sager om lejeret og ejendomshandler. Rikke Frødstrup har været i branchen siden 2006.
Berit er uddannet i 1990 i København og har arbejdet både kommunalt og i hospitalsregi. I forbindelse med kommunalreformen arbejder hun som ergoterapeut i myndighedsafdelingen i en større kommune.
Hun har arbejdet med mange forskellige funktioner lige fra hjælpemidler, indretning af biler og boligændringer til forflytninger og arbejdsmiljø.
Michael er exam. assurandør og ansat som erhvervsassurandør i Topdanmark.
Michael er uddannet fra Forsikringsakademiet, hvor han også underviser.
Dorte har siden 1998 arbejdet på Klinik for Fysioterapi i Borgergade 20 i København.
Hun har eget konsulent- og undervisningsfirma med speciale i kørestolstilpasninger. Dorte er mangeårig aktiv inden for handicapidrætten.
Tobias Schmidt Hansen er uddannet læge og praktiserer, hvad der kaldes ”integreret medicin”.
Det er en medicinsk filosofi, hvor man forsøger at kombinere de bedste aspekter inden for den almindelige medicin med det bedste fra den alternative og komplementære medicin.
Tobias har studeret ved Dr. Andrew Weil i USA. Derudover har han taget en uddannelse i kinesisk medicin og har indgående kendskab til yoga, meditation, kosttilskud, urter og kost som et bidrag til sygdomsbehandling.
Mette har en bred erfaring inden for såvel børne- og ungeområdet som med voksne.
Mette har i mange år haft en særlige interesse for MS. Som ledende neuropsykolog på Neurologisk Afdeling på Regionshospitalet i Viborg fik hun i 2004 mulighed for at udvikle et særligt rehabiliteringstilbud med blandt andet kognitiv træning til voksne med MS.
Siden 2009 har Mette haft sin egen neuropsykologiske praksis. Som praktiker har Mette udviklet en spidskompetence inden for neuropsykologisk udredning af MS, særligt i kombination med følgesygdomme som depression og træthed.
Desuden tilbyder Mette neurorehabilitering – herunder kognitiv træning og optimering af kompensationsstrategier. Mette har desuden stor erfaring med kognitiv terapi i forhold til de udfordringer, man tit står overfor, når man har MS.
Jette Frederiksen er professor på Københavns Universitet og overlæge i neurologi på Rigshospitalet Glostrup.
Hun er daglig leder for Klinikken for Synsnervebetændelse samt overlæge i Scleroseklinkken, som hun har grundlagt i daværende Københavns Amt. Hun har forsket i sclerose og synsnervebetændelse siden 1983 og har skrevet doktordisputats om synsnervebetændelse, et hyppigt debutsymptom på sclerose.
Jette får henvist patienter med mulig synsnervebetændelse fra Østdanmark, og afprøver nye undersøgelsesmetoder og behandlinger, som led i forskningsprojekter.
Hun har været ansat på øjenafdelinger i Danmark og Tyskland. Sidstnævnte afdeling er specialiseret i synsnedsættelse i forbindelse med sygdomme i hjernen, blandt andet sclerose.
Janni Eibye er kontinenssygeplejerske.
Janni har siden 2007 været ansat på Sclerosehospitalet i Haslev og har i 2010 taget en uddannelse som kontinenssygeplejerske og efterfølgende i 2014 taget en uddannelse som specialist i sexologisk rådgivning ved NACS (Nordisk Forening for Klinisk Sexologi).
Janni bruger sine kompetencer herfra ved vurdering af vandladnings- og afføringsudredninger og igangsættelse af forskellige tiltag samt fællesundervisning og individuelle samtaler til indlagte patienter på Haslev.
Takyiwa Boateng har en bachelor som Klinisk diætist og en kandidat i klinisk ernæring fra Københavns Universitet. Hun er ansat ved Ernæring og sundhedsuddannelsen, Københavns Professionshøjskole, hvor hun underviser inden for forskellige dele af ernærings- og sundhedsområdet samt underviser i diverse sygdomme og kostens betydning i relation til disse.
Morten Blinkenberg er speciallæge i Neurologi, Ph.D. Overlæge på Neurologisk afdeling, Dansk Multipel Sklerose Center, Rigshospitalet.
Associeret seniorforsker ved Neurobiologisk forskningsenhed, Rigshospitalet. Forskningsmæssige interesseområder omhandler primært sclerose og billeddannelse, specielt PET og MR scanning.
Arbejder endvidere med klinisk medicinafprøvning hos patienter med sclerose i Dansk Multipel Sklerose Center, Rigshospitalet. Tildelt Mogens Fog prisen for forskningsindsats indenfor multipel sclerose.
Nanette Sylvest Hendil er jurist og chefkonsulent med speciale i sundhedsjura og arbejder til dagligt som patientvejleder på Rigshospitalet.
Her vejleder hun patienter og pårørende om spørgsmål vedrørende sundhedsvæsenets ydelser, patientrettigheder og sundhedslovgivningen.
Det kan dreje sig om klage- og erstatningsmuligheder, mulighed for at modtage behandling i udlandet og det almindelige og udvidede frie sygehusvalg.
Herudover arbejder Nanette Sylvest Hendil som juridisk konsulent, bl.a. for Scleroseforeningen og som underviser inden for sit specialeområde.
Signe er uddannet sygeplejerske. Hun har efterfølgende arbejdet som intensiv sygeplejerske i 10 år og onkologisk sygeplejerske i 2 år.
Signe har i mange år haft sit fokus på sundhedsfremmende arbejde; idet hun i 5 år har fungeret som projektsygeplejerske og rygestopinstruktør på lungemedicinsk forskningsenhed på Gentofte Hospital, hvor hun dagligt havde rygestopsamtaler med borgere, personale og patienter. Efterfølgende arbejdede Signe på Diabetesklinikken på Gentofte Hospital, hvor hun i 2 år havde samtaler om livsstilsændringer.
Signe er endvidere uddannet zoneterapeut og har haft egen praksis. Hun har siden 2010 arbejdet på Glostrup Skleroseklinik, hvor Signe er kontaktsygeplejerske til sclerosepatienter, men fortsat har interesse og fokus på sundhedsfremmende arbejde. Signe blev i starten af 2012 medlem af Scleroseforeningens Sundhedsudvalg.
Kandidateksamen fra Københavns Tandlægeskole i 1980. Har siden arbejdet offentligt og privat i ind- og udland.
Ph.d fra Aarhus Tandlægeskole i 2016. Arbejder aktuelt både i privat praksis og med forskellige forskningsprojekter omhandlende bl.a. forebyggelse af nerveskader efter operative indgreb.
Else Olesen er uddannet sygeplejerske, sexolog, autoriseret specialist i sexologisk rådgivning (DACS), parterapeut og eksamineret psykoterapeut MPF.
Derudover er hun foredragsholder, forfatter, underviser i sygdom og seksualitet og generelle seksuelle problemer i parforholdet og singlelivet.
Else medvirker i bogen ”Til sygdom os skiller” og er forfatter til bøgerne ”Når kærligheden bliver svær” (for patienter og pårørende) og ”Når rådgivning bliver svær” (for sundhedspersonale).