Derfor ringer vi til dig

Hos Scleroseforeningen ringer vi indimellem til mennesker som dig, fordi vi gerne vil dele vores arbejde og fortælle, hvordan du kan være med til at gøre en forskel for mennesker med sclerose. Telefonen giver os en unik mulighed for at have en rigtig samtale – hvor vi kan lytte, besvare spørgsmål og fortælle mere om, hvordan din støtte hjælper i kampen for en verden uden sclerose.

Hvis du nogensinde er i tvivl om et opkald fra os, så ring til os på 36 46 36 46. Vi bekræfter gerne, at du har talt med en af vores medarbejdere, og vi kan også svare på eventuelle spørgsmål om, hvordan dine oplysninger bliver brugt.

Hvem ringer?

Vi har et lille dedikeret team af telefundraisere, som sidder på vores kontor på Poul Bundgaards Vej i Valby og ringer til potentielle nye bidragsydere.

Vi ringer fra et af følgende telefonnumre:

  • 45429871
  • 45429813
  • 45429858
  • 45429748
  • 45429850
  • 45429799
  • 45429739
  • 45429749

Må jeg give personlige oplysninger over telefonen?

Ja, du kan trygt oplyse dit registrerings- og kontonummer samt CPR-nummer over telefonen, og for at kunne oprette en fast støtteaftale via betalingsservice beder vi dig om disse oplysninger. 

Forbrugerombudsmanden og Datatilsynet understreger i deres vejledninger, at du gerne må udlevere dit CPR-nummer og dine konto-oplysninger over telefonen, når du opretter en betalingsserviceaftale. Du kan derfor trygt give os disse oplysninger.

Du kan også læse Forbrugerrådets vejledning på deres hjemmeside

Hvad går min støtte til?

Når du støtter Scleroseforeningen, er du med til at gøre en reel forskel for mennesker med sclerose. Dine bidrag sikrer, at vi kan fortsætte vores livsvigtige arbejde – fra forskning til rådgivning og støtte til dem, der lever med sygdommen hver dag.

Scleroseforeningen er en privat forening, og vi er helt afhængige af mennesker som dig. Faktisk er mere end 90 procent af vores arbejde baseret på bidrag fra private støtter. Uden dig ville vi ikke kunne kæmpe for en fremtid uden sclerose.

Flere og flere rammes af sygdommen – antallet af danskere med sclerose er fordoblet på bare 20 år, og 2 ud af 3 nye tilfælde rammer kvinder. Danmark er desværre et af de lande i verden med den højeste forekomst af sclerose. Derfor betyder dit faste bidrag mere, end du måske tror.

Alene i 2023 gjorde vores faste støtter det muligt at sende knap 18 millioner kroner afsted til ny forskning. Det er takket være dig og andre dedikerede støtter, at vi kan blive ved med at kæmpe for en verden uden sclerose.

Sclerose i Danmark

I Danmark lever 18.616 mennesker med sclerose.

Cirka 700 danskere får stillet diagnosen hvert år. To tredjedele er kvinder. De fleste patienter er mellem 20 og 40 år gamle, når de oplever de første symptomer.

62 procent lever med diagnosen attakvis sclerose, hvor forværring af sygdommen sker i såkaldte “attakker”, der er angreb i centralnervesystemet. For flere vil diagnosen udvikle sig til sekundær progressiv sclerose, hvor forværrings sker gradvist. 10 procent har diagnosen primær progressiv sclerose, hvor forværringen er gradvis allerede fra sygdommens debut.

Danmark har den højeste forekomst af sclerose i verden.

Vores etiske retningslinjer for telefonisk fundraising

Når vi ringer til potentielle bidragsydere, følger vi den gældende lovgivning på området, ligesom vi følger de regler og etiske retningslinjer for telefonisk fundraising, som vores brancheorganisation ISOBRO har fastlagt blandt velgørende organisationer.

For dig betyder det blandt andet, at:

  • Vi kommunikerer åbent, sandfærdigt og redeligt om Scleroseforeningen, vores aktiviteter og om den måde, midlerne anvendes.
     
  • Vi tilstræber ikke at ringe til privatpersoner, som har frabedt sig telefonisk henvendelse eller til personer, der så vidt det kan vurderes, ikke er myndige eller i stand til at tage ansvar for egne handlinger.
     
  • Vi respekterer et afslag og afslutter alle samtaler på en høflig og respektfuld måde.
     
  • Vi sikrer os altid, at en ny bidragyder får korrekt og fuldkommen information om en bidragsaftale – herunder at der er fuld fortrydelsesret.
     
  • Alle oplysninger bliver til enhver tid behandlet fortroligt og i overensstemmelse med gældende regler om beskyttelse af personhenførbare data.