På Sclerosehospitalerne modtager vi gerne studerende fra flere faggrupper, herunder fysioterapeuter, ergoterapeuter og social- og sundhedsassistenter.
Find mere information
Sclerosehospitalerne har aftale med fysioterapeutuddannelserne i Næstved, Roskilde og Århus. Desuden tilbydes ad hoc-vejledning på bachelorprojekter.
I forhold til indholdet af den kliniske undervisning henvises til fysioterapeutskolernes hjemmesider:
Fysioterapeutuddannelsen i Næstved og Roskilde
Fysioterapeutuddannelsen i Århus
Vi er meget glade for at modtage studerende både for at medvirke til nye fysioterapeuters uddannelse, og for at få det friske pust ind i fysioterapiafdelingerne. Under praktikken opnår du som studerende erfaringer med patientbehandling og rehabilitering, men bidrager samtidig positivt til den monofaglige udvikling med din helt opdaterede og nyeste viden om faget på grundniveau.
Du vil under hele praktikforløbet være tilknyttet en klinisk underviser, som sammen med dig tilrettelægger din praktik under hensyn til de personlige ønsker og behov, du har.
Som fysioterapeutstuderende vil du i samarbejde med din kliniske underviser undersøge og behandle patienter både individuelt og på hold. Du vil desuden få relevant træning i skriftlig dokumentation.
Du vil få indblik i tværfaglig neurorehabilitering til mennesker med sclerose, og du vil få et særligt kendskab til, hvordan fysioterapeutens rolle er i den tværfaglige rehabilitering. Desuden vil du få indblik i de mange forskellige konsekvenser, sygdommen kan have for den enkelte patient.
Som færdiguddannet fysioterapeut kan du møde patienter med sclerose både i kommunalt og privat regi, ligesom mennesker med sclerose kan blive indlagt på sygehus af andre årsager end sclerosen. Derfor vil den viden, du får som studerende på Sclerosehospitalerne, kunne komme dig til gode i mange forskellige sammenhænge som færdiguddannet fysioterapeut.
Sclerosehospitalerne har aftale med professionshøjskolen Absalon i Næstved. Desuden tilbydes ad hoc-vejledning på bachelorprojekter.
I forhold til indholdet af den kliniske undervisning henvises til ergoterapeutskolernes hjemmesider.
Vi er meget glade for at modtage studerende både for at medvirke til nye ergoterapeuters uddannelse og for at få et friskt pust ind i ergoterapien. Under praktikken opnår du som studerende erfaringer med patientbehandling og rehabilitering, men bidrager samtidig positivt til den monofaglige udvikling med din helt opdaterede og nyeste viden om faget på grundniveau.
Du vil under hele praktiktiden være tilknyttet en klinisk underviser, som sammen med dig tilrettelægger din praktik i henhold til modulbeskrivelsen, og de personlige ønsker og behov du har.
Som ergoterapeutstuderende vil du i samarbejde med din kliniske underviser undersøge og behandle patienter både individuelt og på hold i henhold til den aktuelle modulbeskrivelse. Du vil få relevant træning i skriftlig dokumentation i henhold til kravene for det enkelte modul.
Du vil få indblik i tværfaglig neurorehabilitering til mennesker med sclerose, og du vil få et særligt kendskab til ergoterapeuternes rolle i den tværfaglige rehabilitering. Desuden vil du få indblik i de mange forskellige udfordringer, sygdommen kan have for den enkelte patient.
Som færdiguddannet ergoterapeut kan du møde patienter med sclerose både i kommunalt og privat regi, ligesom mennesker med sclerose kan blive indlagt på sygehus af andre årsager end sclerosen. Derfor vil den viden, du får som studerende på Sclerosehospitalerne, kunne komme dig til gode i mange forskellige sammenhænge som færdiguddannet ergoterapeut.
Sclerosehospitalet i Ry modtager sygeplejestuderende fra Sygeplejeskolen i Silkeborg i praktikforløb modul 4 og 6.
Sclerosehospitalet i Haslev har aftale med SOSU Sjælland om at modtage elever.
I forhold til indholdet af den kliniske undervisning henvises til Danske SOSU-skolers hjemmeside.
Vi er meget glade for at modtage studerende, både for at medvirke til social- og sundhedsassistenters samt sygeplejerskers uddannelse, og for at få det friske pust ind i plejeafdelingen.
Under praktikken opnår du som studerende erfaringer med pleje, behandling og rehabiliterende neurologisk sygepleje til patienter med sclerose, hvoraf en del også er multisyge.
Du får indblik i tværfaglig neurorehabilitering til mennesker med sclerose, og du får et særligt kendskab til, hvordan social- og sundhedsassistentens samt sygeplejerskens rolle er i den tværfaglige rehabilitering.
Desuden vil du få indblik i de mange forskellige konsekvenser, sygdommen kan have for den enkelte patient.
Du bidrager samtidig positivt til den monofaglige udvikling, med din helt opdaterede og nyeste viden om sygepleje.
Under praktikforløbet bliver du tilknyttet en klinisk vejleder, som sammen med dig tilrettelægger din praktik i henhold til målene og de personlige behov, du har.
Som færdiguddannet social- og sundhedsassistent/sygeplejerske kan du møde patienter med sclerose i såvel kommunalt regi som på sygehuse.
Derfor vil den viden, du tilegner dig som studerende på Sclerosehospitalerne, efterfølgende komme dig og patienter til gode i mange forskellige sammenhænge.