Gå til hovedindhold

Det går din støtte til

Kort fortalt

Du kan her læse, hvordan din støtte bliver brugt.

Vær med i arbejdet for en verden uden sclerose!

Det nytter, at du støtter. Mere end 90 % af støtten til forskning og hjælp til mennesker med sclerose sker for indsamlede penge. Din støtte betyder alverden for vores indsats om til stadighed til at være en stærk, vedkommende og bredt favnende patientforening, som:

 • finansierer en betydelig del af scleroseforskning i Danmark
 • taler sclerosepatienternes sag - både i medier, kommunerne og på Christiansborg
 • sørger for at ingen med sclerose skal stå alene med sin sygdom

I Scleroseforeningen kæmper vi for at udrydde sclerose. Der findes i dag ingen medicin, som kan helbrede sclerose. Din støtte går derfor til forskning og til at støtte de mennesker, der i dag lever med sygdommen. 

Sådan bliver din støtte brugt

  Sådan fordeles 100 kr.

 • 20 kr: Vi støtter al væsentlig forskning

  Forskning er vores håb om en dag at leve i en verden uden sclerose. Der sker hele tiden fremskridt inden for forskning, og hvert år kommer ny medicin på markedet, som giver en bedre tilværelse for alle dem, som i dag lever med sclerose.

  Vi tror på, at forskerne en dag knækker koden og finder forklaringen på, hvorfor nogle af os - tilsyneladende ud af det blå - rammes af sclerose.

  Læs mere om forskning 

   

 • 40 kr: Mennesker med sclerose har krav på hjælp

  Med din støtte har vi mulighed for at tilbyde gratis social- og psykologrådgivning i hele landet, når livet bliver svært at tackle med en livslang sygdom og usikkerhed omkring, hvordan sclerosen udvikler sig. 

  Læs mere om vores psykologordning

  Læs mere om vores socialrådgiverordning

 • 12 kr: Forenings- og administrationsomkostninger

  Administrationsomkostninger dækker en række funktioner som bestyrelse, udvalg og direktion samt økonomi, IT og ejendoms- og personaleforvaltning. Ud over Scleroseforeningens sekretariat driver vi også to hospitaler samt Dronningens Ferieby - som er et af Europas største handicapvenlige feriecentre.

  Læs mere om de to Sclerosehospitalerne

  Læs mere om Dronningens Ferieby 

  Se foreningens regnskaber årsrapporter 

 • 14 kr: Kenskab - vi råber op, når vi ser uretfærdighed

  Scleroseforeningen har fokus på en række politiske mærkesager, som skal komme vores medlemmer til gode. Det er bestemt ikke blevet lettere at leve med et kronisk handicap eller sygdom i Danmark i disse tider, hvor kommunerne hele tiden strammer deres budgetter, hvilket desværre ofte går ud af mennesker med handicap i forhold til retssikkerheden, når kommunerne forvalter socialloven.

  Her skal der råbes op gennem medier og hos politikerne, så kursen kan rettes ind. Heldigvis oplever vi lydhørhed blandt politikerne og administratorer i kommuner og regioner.

  Følg med i vores nyheder 

  Få vores nyhedsbrev 6 gange årlige - Du kan tilmelde dig nyhedsbrevet i bunden af alle sider.

 • 14 kr: Aktiviteter, som skaber indtæger

  Det koster at tjene penge. Og vi sætter hele tiden gang i nye indsamlingsaktiviteter, som kan samle penge ind til patienthjælp og den vigtige forskning. Indsamlingsaktiviteterne bidrager med et betydeligt overskud til det årlige arbejde. 

   

  Læs mere om vores events 

  Læse mere om lokale aktiviteter

Vil du vide mere?

Hvis du vil vide mere om, hvordan foreningen indsamler penge og bruger dem, kan du finde detaljerede oplysninger i vores regnskaber, som du finder her