Hvis ikke jeg havde sclerose havde jeg…

arbejdet som pædagog og dyrket en hel masse motion med musik. Jeg elsker træning og bruge min krop, hvor der er musik til. Der kan man næsten få mig til hvad som helst. Jeg har prøvet linedance, efter jeg fik sclerose, men det ser ikke helt ud som, når de andre gør det.

Sclerose gør mig ked af det fordi…

at jeg ikke kan dyrke en masse sport, og at jeg ikke kan fortsætte på arbejdsmarkedet og have det samme overblik. Jeg vil gerne kunne foretage mig meget mere med mine børnebørn uden at skulle tænke over at økonomisere med mine energi.

Gid at jeg havde vidst før…

jeg tror godt, at jeg ville have vidst, at sclerose var så forskellig. Dengang jeg fik diagnosen, skulle man ikke dyrke for meget sport, og der ville jeg gerne have vidst at det var okay at lytte efter sig selv og bare give den gas. Nogle har ondt i benene mens andre ikke har. Nogle er påvirket fysisk af sclerose, og mens andre er påvirket mentalt.

Jeg havde aldrig klaret mig uden….

min families hjælp og støtte. Der er ingen tvivl om, at sclerose har givet mig noget andet indhold, og i dag kan jeg tænke, at bortset fra koncentrationsbesvær, så har jeg et godt liv. Hvis ikke jeg havde haft sclerose, var jeg aldrig kommet i gang med at male. Livet stopper jo ikke, fordi jeg er stoppet på arbejdsmarkedet. Det ville have været et anderledes liv, hvis ikke jeg havde sclerose, men man lærer jo at leve med de begrænsninger der er.

Hvis jeg skulle give et råd til andre, ville jeg sige…

jeg havde ikke lyst til at grave mig ned i sygdommen og hele tiden tænke på den. For den skal nok vise sit ansigt og dukke op. Jeg synes det handler om at få skabt et liv, selvom man har sclerose, men jeg kan da blive irriteret over, hvorfor det lige har ramt mig.