Gå til hovedindhold

Ændret personlighed og væremåde

Spørgsmål

Jeg er 29 år, og har en mor på 58 år. Min mor fik konstateret sclerose, i mild grad, i 1998. Hun har egentlig aldrig været mærket af sclerosen, andet end træthed.

I 2003 fik min mor så konstateret Lopus (bindevævssygdom), og lige siden er det gået ned af bakke med hende, rent psykisk: Hun er meget fraværende, virker rastløs, forvirret og lignende. Nu er det min far, som bor sammen med hende, så jeg får det meste at vide gennem ham, selv om jeg også selv oplever hende af og til.

Derhjemme står hun op kl. 5:00 om morgenen, og går i seng kl 17:00 om eftermiddagen. Hun hviler sig i løbet af dagen, men ligger kun max. ½ min ad gangen - hun står derefter op, for så at lægge sig igen.

I hverdagen skal min far bede hende om at vaske sig og lignende. Hun går som sagt i seng inden aftensmaden, hvor hun dog i løbet af eftermiddagen har spist mad to gange (det er som om hun ikke ved, at hun lige har spist).

Jeg tror hun er ved at være begyndende dement. Lægerne siger godt nok at hendes sygdom har sat sig på frontalelapperne i hjernen. Mit spørgsmål er: Kan det passe, at det er sclerosen som er skyld i denne væremåde?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang