Gå til hovedindhold

Ændret personlighed/væremåde

Spørgsmål
Min kæreste har sclerose. Det har givet mange bekymringer og frustrationer for os begge. Mest selvfølgelig for hende, men det er bestemt ikke nemt at være pårørende.

Jeg synes, hendes humørsvingninger er voldsomme, og hun kan være så urimelig og nærmest perfid ind imellem. Det er som om, hun i perioder sætter vores forhold på prøve med urimeligheder. I andre perioder kan hun være den mest kærlige og sit gamle jeg. Jeg prøver at vise forståelse, men synes langsomt hun er blevet en anden, end den jeg blev forelsket i en gang.

Jeg ved, at det er svært at svare på, hvad der er normal psykisk reaktion på de forandringer af livssituation, og hvad der er ændring af personlighed. Men kan jeg - uden at få de sædvanlige forklaringer om sorg, tab og psykiske reaktioner på sygdommen - få klart svar på sammenhængen mellem MS og personlighedsændringer eller forstyrrelser. MS og frontallapsdemens, MS og bipolar lidelser og andre forandringer i hjernen, der har indflydelse på væremåde, personlighed og opførsel.
Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang