Gå til hovedindhold

Ændring af personlighed efter diagnose

Spørgsmål

Det drejer sig om min mand, som jeg har været sammen med i 7 år. Han fik konstateret sclerose for ca. 1 1/2 år siden. Det har været meget svært for os begge at forstå og tackle, men jeg føler alligevel, at vi godt kan komme igennem det sammen. Jeg er ked af det, og bliver det stadig når han får et attack, men jeg viser ham det ikke. Jeg prøver at være positiv, og prøver at få ham til at tænke på andre ting. For lidt over 1/2 år siden ændrede han sig meget. Han var ikke sig selv, alt irriterede ham og alt gik ham på. Hans vrede og temperament havde taget over. Før sygdommen havde han også temperament, men det kom kun ud, hvis han drak lidt for meget, og det var slet ikke på samme niveau (han er stoppet med at drikke).

Jeg gør alt, hvad jeg kan for at være der for ham, alt for at glæde ham. Han har ændret sig utrolig meget. Han viser ikke, at han elsker mig, selvom han siger at han stadig gør, han viser ikke følelser eller nogen speciel glæde overfor mig, eller alt det jeg gør for ham. Han siger hans følelser for mig ikke har ændret sig, men han er blevet så slem, at han konstant sårer mig. Han bliver vred uden grund, han misforstår alt og kvæler faktisk vores forhold med sine egne hænder. Han forstår ikke, at han gør noget forkert, og han har meget svært ved at indse det. Han er nået til det punkt, hvor han føler, at det er okay at såre mig, og jeg tilgiver ham også tit, uden at han siger undskyld, fordi jeg ikke magter at skændtes. Jeg har holdt mange ting inde, fordi jeg elsker ham, men jeg er nået til et punkt, hvor jeg er ved at give op. Jeg kan ikke fortsætte i et forhold, hvor jeg bliver behandlet sådan. Han er ikke den samme mand længere, og han skyder skylden på sin sygdom. Jeg vil ikke gå fra ham, da han betyder alt for mig, men der skal ændres meget. Jeg ved slet ikke, hvad jeg skal gøre, hvor jeg skal søge hjælp, og hvilke muligheder der er. Er det normalt at en person ændrer sig så meget?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang