Gå til hovedindhold

Afhjælpning af kognitive problemer og initiativløshed

Spørgsmål

Jeg har haft sclerose siden 2001 og fik diagnosen i 2004. Efter at have været i fleksjob i 5 år, kom jeg i september 2011 på førtidspension pga. sclerosetræthed og nogle kognitive udfordringer. Efter at være stoppet med at arbejde har jeg fået det bedre, jeg har mere overskud end tidligere, og jeg er kommet ud af antidepressiv behandling. Jeg træner 3 gange om ugen, sclerose holdtræning hos en fysioterapeut og mødes jævnligt med venner, så det er ikke fordi jeg keder mig i hverdagen, men alligevel har jeg en fornemmelse af, at den ikke rigtig fungerer.

Inden jeg fik sclerose, vil jeg nok beskrive mig selv som kreativ, god til at få ideer og god til at udføre dem. Jeg kunne godt lide at fotografere og lave billedbehandling på computeren, lære nye ting og læse, det kan jeg forøvrigt stadig. Jeg er uddannet civilingeniør i kemi, og nåede lige at tage en MBA inden jeg blev syg, jeg arbejdede bl.a som projektleder. Jeg er dog ved at være temmelig frustreret over, at jeg har rigtig svært ved at gå igang med ovenstående, og hvis jeg endelig får mig samlet om det, går jeg hurtig i stå igen, og synes det virker uoverskueligt. Jeg kan ikke rigtig længere føle den samme begejstring/drive, jeg føler mig uinspireret/idéforladt, og tænker så ofte jamen hvad er så formålet med det.

Jeg kan mærke, at jeg har svært ved at etablere og opretholde fokus og koncentration til at opnå fordybelse, jeg har svært ved at overskue og skabe et overblik over de små projekter, jeg gerne vil gennemføre i relation til de områder, jeg nævnte tidligere. Min logiske sans og min erfaring fra mit arbejdsliv, siger mig at det så gælder om at bryde det ned i endnu mindre bider, og tage det lidt ad gangen, men selv det går jeg i stå i, og kan ikke rigtig etablere en rød tråd og ender så oftest med at se tv, surfe på nettet, høre lydbøger etc.

Jeg har også forsøgt det der med at planlægge aktiviteterne i mindre bider meget nøje i en kalender, men det gav ikke rigtig pote, for det er meget nemt at skrive, at jeg skal læse et eller andet specifikt om at fotografere eller gå ud og tage billeder, men når jeg så kom til det, endte jeg i de samme frustrationer igen med hensyn til manglende fokus/koncentration/overblik og idéforladthed. Nogen gode refleksioner, tanker eller idéer til hvordan jeg kommer frustrationen til livs?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang