Gå til hovedindhold

Afslag på forsikring af kritisk sygdom

Spørgsmål

Jeg håber, I kan hjælpe mig i en sag omkring forsikring for kritisk sygdom hos PFA. Baggrunden er, at jeg i juli måned blev opsagt fra min tidligere arbejdsgiver. Jeg har været på samme arbejdsplads i 15 år. For godt 13 år siden blev vi alle forsikret mod kritisk sygdom hos PFA. Timingen var nok lidt dårlig for mit vedkommende, da jeg et par uger før havde været hos en neurolog, der "luftede" for mig, at mine symptomer tydede på, at jeg havde sclerose, men det ville kræve udtag og undersøgelse af spinalvæske at få en diagnose, hvilket jeg altså ikke havde på det tidspunkt. Jeg blev således omfattet af forsikringen om kritisk sygdom, men da jeg var påbegyndt et undersøgelsesforløb fik jeg ikke udbetalt beløbet for kritisk sygdom. Diagnosen fik jeg så en måneds tid senere.

Nu har jeg startet en mindre selvstændig virksomhed, min pension er sat på henstand, men jeg har søgt om kritisk sygdom og derfor i den forbindelse indsendt helbredsoplysninger til PFA. I går fik jeg så et afslag med følgende argumentation: "Afslaget skyldes, at vi følger retningslinier fra Videncenter for Helbred og Forsikring. De har beregnet, at multipel sclerose statisktisk kan forøge risikoen for at få en af de dækningsberettigede sygdomme i Kritisk Sygdom. Du skal vide, at der som sagt er tale om en generel og statistisk vurdering, som man i forsikringsbranchen altid lægger til grund for en accept, et forbehold eller et afslag. Når vi baserer vores afgørelser på statisktisk materiale, er det for at sikre alle kunder ens og uvildig behandling".

Afslaget kom noget bag på mig, da jeg aldrig har hørt, at jeg statisktisk set skulle have større sandsynlighed for at få andre kritiske sygdomme. Og at den sandsynlighed skulle være stor nok til, at jeg kan få et afslag for Kritisk Sygdom. Jeg tænker Scleroseforeningen har kendskab til denne type sagsbehandling. Er det blot sådan det er, og jeg må acceptere afslaget? Eller er der noget at gøre her?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang