Gå til hovedindhold

Alkohol og faldtendens

Spørgsmål
Jeg har haft sclerose i 2 år nu og har taget Avonex igennem 1½ år. Jeg er 33 år og har ikke haft attaks siden jeg er startet på medicinen.

Mit spørgsmål angår alkohol.

Jeg er klar over, at større alkoholindtag ikke er godt - uanset sclerose eller ej - men det er jo meget normalt at man en gang i mellem kan få en tår for meget, når man er til fest. Jeg har dog nu oplevet 3 gange, at være lettere beruset, hvor mit højre ben nærmest er forsvundet under mig, hvorfor jeg er faldet.

Kan dette skyldes sclerose?

Jeg havde et attak, der varede i 7-8 måneder, i netop mit højre ben. Neurologiske undersøgelse viste, foretaget mens jeg var under udredning, at jeg ikke har lige så meget kraft i højre som i venstre ben. Er dog stadig fuldt funktionsdygtig og kan cykle og løbe.

Som sagt, er jeg godt klar over, at et højt alkoholindtag selvfølgelig ikke er godt, men har ikke oplevet tidligere, at miste benet under mig på den måde.
Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang