Gå til hovedindhold

Alvorligt attak under graviditeten

Spørgsmål

Som en fortvivlet mor til en datter med sclerose, der er gravid i 18 uge, skriver jeg til dig.

Min datter fik sclerose for 7 år siden, oven i at hun også har diabetes. De første år afløste det ene attack det andet, med gangbesvær, hænder og arme der sover, dobbeltsyn, talebesvær, stramninger rundt om maven. For 3 år siden kom hun så på Tysabri og fik det straks meget bedre, hvorpå hun langsomt blev helt attack-fri og uden skavanker.

Hun fandt siden en kæreste og blev gravid i juni måned. De første 3 måneder gik fint uden attacker, men så startede alt igen, hvorfor hun i øjeblikket har alle ovennævnte skavanker. Hun har det, med andre ord, elendigt og attakkerne har næsten taget modet fra hende.

Vi er også meget bekymrede, både for hende og barnet.

Jeg har læst i MagaSinet, nr. 1 - 2009, at ved alvorlige attakker kan man få binyrebarkhormon i de sidste 6 måneder af graviditeten, hvilket er mit spørgsmål: Hvordan forholder det sig med det og hvad vil du råde os til?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang