Gå til hovedindhold

Anafyaktisk chok af B-vitaminindsprøjtning

Spørgsmål

Jeg fik konstateret synsnervebetændelse i januar, hvilket har medført, jeg har undersøgt denne sygdom meget. Altså både synsnervebetændelse og sclerose, da jeg er i risikogruppen for at udvikle sclerose.

Jeg har læst flere steder, at det skulle være godt, hvis man tog B12, folinsyre, B6- og B1-vitamin. B12 og folinsyre, fordi de spiller en stor rolle ved celledeling og er med til at genopbygge myelinskederne rundt om nerverne. B6, fordi det er vigtig for immunforsvaret. B1, fordi det er vigtig for både nervesystemet og immunsystemet.

Jeg har købt dem i ampuller til injektion. Jeg har købt dem på et apotek i Tyskland. I indlægssedlen til B1, står der at man kan få anafylaktisk chok ved allergisk reaktion. Man kan altså dø af injektion med B1-vitamin, hvis man er allergisk overfor det.

Nu kommer mit spørgsmål så: Hvordan finder jeg ud af om jeg er allergisk over for injektion med B1? Jeg spiser multivitamin og -mineralpiller. Jeg er startet på alle de andre vitaminer, men ikke på B1, da jeg ikke mener, der er værd at dø for.

Hvad vil I råde mig til?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang