Gå til hovedindhold

Arachidonsyre

Spørgsmål

Min søn har for nyligt fået konstateret MS, og jeg har et stort ønske om at kunne hjælpe ham med kosten. Vi tror på at kosten har en stor betydning, og vi har stor interesse i den polyumættede fedtsyre Arachidonsyre, som findes i animalske produkter. Jeg kan se at I gentagne gange nævner svinekød og lammekød som værende bærer af Aracidonsyre.

Når jeg kigger levnedsmiddeltabellen igennem, kan jeg meget tydeligt se at svinekød ikke har den nævnte fedtsyre. Ej heller lammekød. Den findes derimod som I også oplyser om i oksekød. Når jeg nærstuderer levnedsmiddeltabellen kan jeg også se den findes i kalvekød, hestekød, samt i fjerkræ med skind, på nær and. I øvrigt mener jeg det er vigtigt at nævne krabbekløer, muslinger, hummer, havkat, rødfisk, helle flynder, torskelever m. flere, som alle har et indhold af aracidonsyre.

Jeg vil gerne vejlede min søn rigtigt, og tror hermed at I måske har vejledt lidt forkert. Jeg er helt klar over og enig i at oksekød, svinekød og lammekød har et højt indhold af mættet fedt. Jeg håber at den nye ernæringsekspert kan bringes klarhed over min frustration, vedrørende jeres vejledning om aracidonsyre herinde og hermed give andre de rigtige oplysninger, såfremt at jeg har ret..

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang