Gå til hovedindhold

Arv og testamente

Spørgsmål

Hvordan får jeg lavet et notartestamente? Er det gennem en advokat, og hvad koster det? Hvis jeg ikke ønsker, at 3 arvinge skal have noget, men at alt hvad jeg ejer og har, skal gå til en forening, kan jeg så det?

Svar

Det er ikke en betingelse, at et notartestamente skal oprettes via en advokat, men det er en rigtig god idé, da advokaten kan rådgive dig om indholdet af testamentet samt processen med oprettelse af notartestamentet. Når indholdet af testamentet er på plads, skal man forbi notaren og skrive det under, og notaren sørger for at gemme en kopi af testamentet. Testamentet vil herefter blive fundet frem af skifteretten, den dag du dør. 

Advokatens honorar for oprettelse af testamente er ikke fast. Du skal altså forhøre dig hos den enkelte advokat, inden vedkommende går i gang med opgaven.

Hvis ikke du efterlader dig tvangsarvinger, som er børn/børnebørn og ægtefælle, kan du godt bestemme, at alt hvad du efterlader dig skal tilgå en forening. Hvis du efterlader dig tvangsarvinger, altså børn/børnebørn og/eller ægtefælle har de krav på 1/4 af arven efter dig.