Gå til hovedindhold

Attakforebyggende behandling

Spørgsmål

Fik diagnose i 2006 og er snart 52 år. Har efter 4 år hvor jeg har været attak fri, nu haft et attak der nu er igang på 7 uge. Jeg har haft koordinerings besvær og kraftnedsættelse i venstre side samt synsnedsættelse. Har også ømme knogler i venstre hånd. Nu har jeg så i slutningen af 6 uge fået "tunge ben". Jeg tager ikke medicin mod sclerosen, da jeg mener at når jeg kan gå 4 år uden attak, så er det bedre at lade være.

Mine spørgsmål er: Mener du jeg skal - overveje kraftigt - at starte på medicin? Synes jeg kan læse mig til at medicinen giver forfærdelige bivirkninger. Dem har jeg på ingen måde lyst til, hvis medicinen kan undgåes. Kan jeg forvente at de tilbageværende symptomer er blivende? Eller hvor længe kan et attak forventes at vare. Normalt når jeg har haft attak, har det været væk efter ca. 6 uger. Det der er tilbage lige nu er; en smule rysten i venstre arm ved bestemte bevægelser som at føre hånd til mund, og nu tunge ben samt en smule gang besvær forstået sådan at venstre ben "klikker" helt tilbage efter få skridt. - kan godt cykle og har kraft nok i benene men let besvær ved at gå og kommer hurtigt til at halte.

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang