Gå til hovedindhold

Basedows sygdom og MS

Spørgsmål

Jeg er 44 år og har attakvis sclerose. Jeg fik diagnosen i 2004 (men ud fra sygehistorie og symptomer har jeg nok haft det siden jeg var ca. 30 år). Jeg har haft ca. 7 attaker, lige før og efterfølgende min diagnose, hvoraf ét resulterede i sygehusindlæggelse.

I flere år har jeg haft symptomer som; kraftig hjertebanken, kronisk svimmelhed og balanceproblemer, snurrende fødder og ben, kraftnedsættelse i venstre side, stærk varmefornemmelse i kroppen og derudover er jeg meget konfus med manglende overblik m.m.

For 3 måneder siden får jeg så konstateret for højt stofskifte (Basedow Sygdom), hvorfor jeg er i tabletbehandling, hvilket virker fint - symptomer som hjertebanken, konfus fornemmelse og svimmelhed (dog stadig dårlig balance) er væk.

Jeg kan læse mig til at stofskiftesygdomme er autoimmune sygdomme, som det også er tilfældet med sclerose (?). Det jeg gerne vil vde, er om der er større forekomst af stofskiftesygdomme hos sclerosepatienter - altså, om risikoen for at få stofskiftesygdomme er højere? Og er der ellers nogen sammenhæng?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang