Gå til hovedindhold

BEEMS træning - Vestibulær træning

Spørgsmål

Jeg har læst artiklen om syn og balance BEEMS. Har forespurgt min fysioterapeut, og hun kender ikke til disse øvelser. Jeg har brug for hjælp til at finde helt eksakt, hvordan disse øvelser laves.

Jeg har problemer med svimmelhed, min balance og kognitive problemer. Derudover føleforstyrelser og seksuelle dysfunktioner. Jeg har fået transversel myelitis efter biologisk behandling med Remicade, og bliver betragtet som sclerosepatient på neurologisk afdeling og bliver jævnligt mr scannet.

Svar

BEEMS træning står for Balance and Eye-Movement Exercises for persons with Multiple Sclerosis (balance og øjenbevægelses øvelser til personer med MS). Så man kombinerer sansestimulerende og visuelle øvelser med balance og bevægelsestræning. Derved træner man også den vestibulære sans (sanseapparat der ligger i det indre øre og som hjælper os med at bevare balancen).

Det er ikke lykkedes mig at finde de specifikke øvelser, som er anvendt i det studie der refererer til Få øje på balancen. Men der findes mange øvelser under kategorien vestibulær træning, og jeg er overbevist om, at det er nogle af disse øvelser/denne træning der udføres.

F.eks: Øvelses forslag fra Ålborg Universitet Sådan udfører du vestibulær træning. Det kan være godt at starte med basis øvelserne, hvor du står/sidder stille, og når du er fortrolig med dette, kan du kombinere med øjenøvelserne, mens du bevæger dig.

Jeg vil anbefale dig, at målrette din træning sammen med din fysioterapeut, så du træner på dit specifikke niveau. Bed fysioterapeuten om at benytte vestibulære trænings øvelser.