Gå til hovedindhold

Befordring til fysioterapeut

Spørgsmål

Da min nuværende fysioterapeut er stoppet skal jeg finde en ny. Jeg har fået dækket merudgifter til tranport til træning hos fysioterapi. (Statens lavest takst til kørsel i egen bil.) I forbindelse med mit skift har kommunen oplyst, at de kun vil dække udgifterne til den nærmeste fysioterapeut.

Kan jeg vælge en fysioterapeut længere væk og få samme tilskud, som til den nærmeste eller kan kommunen nægte mig dækning af merudgifterne, hvis ikke jeg vælger den nærmeste fysioterapeut?

Forskellen i km udgifter efter statens lavest takst er ca 200 kr. pr. år mellem den nærmeste fysioterapeut og den jeg ønsker at gå hos. Jeg vil gerne selv betale forskellen for et tilbud, der er bedre for mig både med hensyn til træningsforhold og sociale relationer. Kan kommunen nægte at betale merudgifterne til fysioterapeut og dermed indirekte fratage mig mit frie valg af fysioterapeut? 

Svar

Kommunen yder befordring til nærmeste fysioterapeut og har som udgangspunkt ikke nogen mening om, hvem du vælger. Kommunen kan ikke fratage dig dit frie valg af fysioterapeut, tager kun stilling til hvilke merudgifter, der kan bevilges.