Gå til hovedindhold

Behandling på to fysioterapiklinikker.

Spørgsmål

Jeg går til fysioterapeut to forskellige steder. Det ene sted får jeg individuel behandling en gang hver uge (så fysioterapeuten har lavet en undtagelsesgodtgørelse) Denne fysioterapeut tilbyder ikke holdtræning. Det andet sted træner jeg på hold og selvstændigt med redskaber to gange ugentligt. Jeg ser jeg min fysioterapeut en gang ca hver 6.- 8. uge, hvor han gennemgår mine øvelser. Det vil sige vi ses under 10 gange årligt.

Jeg har netop modtaget et brev fra min holdfysioterapeut. Det er en undtagelsesgodtgørelse for individuel fysioterapi. Jeg kontakter herefter fysioterapeuten og fortæller, at jeg modtager individuel træning et andet sted, fordi det ikke tilbydes hos ham og er undrende overfor brevet.

Fysioterapeuten siger at det er ulovligt at modtage træning to steder, hvilket jeg vedholder at det ikke er.

Fysioterapeuten ændrer godtgørelsen fra at være individuel træning til at jeg er overgået til holdtræning. Han beder mig få min læge til at underskrive godtgørelsen. Det har jeg ikke gjort, fordi jeg er i tvivl om, hvad der egentligt foregår.

Jeg har intet sted kunne læse i lovgivningen, at der kræves godtgørelsesattester i forhold til holdtræning - kun individuel træning. Men er jeg fejlinformeret?

Min henvisning til dette sted er en holdtræningshenvisning, så hvordan den individuelle træning er kommet ind i billedet, det forstår jeg ikke. Jeg har trænet dette sted i mange år, men har fået en ny fysioterapeut før sommer.

Hvorfor får jeg en godtgørelsesattest med flueben i og hvordan synes du, jeg skal forholde mig til den? Skal jeg spørge min læge, om han vil underskrive den? og igen: Fysioterapeutens påstand om, at det er ulovligt at modtage vederlagsfri fysioterapi to steder, der ikke tilbyder samme træning, er den korrekt?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang