Gå til hovedindhold

Behandlingssteder med Perkutan Tibialis Nerve Stimulation (PTNS) mod overaktiv

Spørgsmål

Hvor tilbydes Perkutan Tibialis Nerve Stimulation ud over Svendborg hospital som ligger for langt væk? Kan jeg evt. købe udstyret og gøre det selv? Det ser ikke svært eller dyrt ud.

Jeg har aftalt med en akupunktør, at hun vil forsøge at udføre behandlingen, da hun allerede bruger strøm til nålene. Tænker ikke det er så kompliceret. Hun kender til punktet. Hvad tænker I om det? Er det noget I har hørt om før?

Svar

Det er desværre stadig kun Urologisk afdeling på Svendborg Sygehus som udfører denne behandling. Jeg kender ikke til nogen mulighed for at købe udstyret og dermed kunne praktisere det på sig selv. Jeg mener at nogle patienter som er i behandlingsforløb - med PTNS (Perkutan Tibialis Nerve Stimulation) - på Svendborg har mulighed for at låne eller købe et apparat hos dem til vedligeholdeslsesbehandling.
Vi kan kun håbe på at Svendborgs resultater med denne behandling breder sig til andre urologiske afdelinger i fremtiden.

Jeg har ikke tidligere hørt om at en akupunktør kan udføre den procedure, og jeg ved ikke om den størrelse nål er den samme som ved PTNS, og om der kan opnåes samme effekt. Jeg tænker det måske vil være en god idé at spørge en læge/neurolog til råds, eller alternativt at kontakte urologisk afdeling på Svendborg Sygehus, og høre til deres erfaring med og holdning til akupunktur som en løsning.  Også for at sikre dig, hvis der tilstøder komplikationer ved akupunktur med strøm - hvordan er du så stillet?