Gå til hovedindhold

Bekymring om familiær sclerose

Spørgsmål

Jeg er en pige på 20 år. Min far har sclerose og min morfar havde også - mine forældre tror at det er arveligt.

Nå, men men nu til grunden til at jeg skriver her: Jeg var til fest i weekenden hvor jeg følte mig halvt småfuld, halvt som om jeg havde tømmermænd. Dette undrede mig noget, for når jeg prøvede at tælle sammen, havde jeg sammenlagt kun drukket 4-5 genstande.

Mine "tømmermænd" fortog sig ikke - mandag var lige så slem. Tirsdag gik jeg så til egen læge. Hun sagde, at det var en virus på balancenerven, men uden at kunne sætte navn på denne. Jeg har ikke fået det bedre siden.

Min mor synes at jeg skal fortælle min læge, at min far har sclerose. Jeg tror dog ikke jeg kan få det sagt til min læge, da der er mange følelser forbundet med det.

Jeg er ikke angst, men vil bare virkelig ikke have sclerose. Jeg spiser vitaminpiller hver dag, det vil sige jeg får det D-vitamin man skal have. Kan jeg så stadig godt få sygdommen, når jeg ikke har D-vitaminmangel?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang