Gå til hovedindhold

Bekymring for tvillingefødsel

Spørgsmål

Jeg er 42 år og fik konstateret primær progressiv sclerose i august. Jeg har igennem de sidste ca. 3 år primært oplevet forværring af min mobilitet og balance i benene.

Da jeg fik stillet diagnosen, havde vi et enkelt forsøg tilbage af vores sidste omgang fertilitetsbehandling. I samråd med neurologen besluttede vi, at bruge det og vente med at starte medicinsk behandling (Ocrevus). Ja, og nu venter vi sørme tvillinger! Vi startede selvfølgelig med at panikke - primært pga. min sygdom og vores alder. Vi har dog med tiden fået det ret meget vendt, synes jeg. Vi er stadig bekymrede for min mobilitet og overskud ift. det - men glæder os det meste af tiden. Jeg har ingen børn i forvejen - og er lykkelig for at kunne give mit barn en søskende.

Jeg har to spørgsmål til dig:
1) Jeg kan forstå, at sclerose patienter nu er kommet i risikogruppen i forhold til coronavirus. Vil du anbefale mig at blive vaccineret, selvom jeg er gravid?

2) I forhold til fødslen bekymrer jeg mig for, om jeg har de fornødne kræfter og energi til at kunne føde almindeligt. Hvad er din erfaring med sclerose patienter og tvillinger - almindelig fødsel eller kejsersnit?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang