Gå til hovedindhold

Bevare gangfunktion ved træning

Spørgsmål

Jeg styrketræner flere gange pr. uge - ben, ryg, mave, arme - hos fysioterapeut og hjemme hos mig selv, hvor jeg laver balanceøvelser. Blev diagnostiseret for 12 år siden, efter et langvarigt attak, men synes ikke tingene bliver værre, bortset fra at min gangfunktion er meget reduceret. Svagt venstre ben med dropfod og overstrækning af knæled, føleforstyrrelser og dårlig balance er de væsentligste symptomer.

Mit spørgsmål er, i hvilket omfang gangevnen kan øges, holdes ved lige ved hård fysisk træning (som det nu er trenden i al fysioterapi). Jeg føler det vanskeligt at gå mere end korte afstande - rollator, stokke bruges - fordi jeg føler mig meget tung og træt i benene. Er det en naturlov, at det går sådan, når man har sclerose, eller skal jeg bare gå og gå, selvom jeg synes det er meget hårdt efterhånden? Jeg får ingen medicin.

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang