Gå til hovedindhold

Biotin og epilepsimidler

Spørgsmål

Med stor glæde læste jeg om det nye middel mod progressiv sclerose, nemlig stærk B7. Jeg blev dog også opmærksom på, at visse epilepsimidler hæmmer optagelse af samme. Jeg får Lyrica, 2 x 25 mg pr. dag, så min skræk er jo at jeg ved dette faktisk forværre min tilstand, eller i bedste fald ikke kan forbedre den eller begrænse den ved dette nye middel?
Hvem udskriver det?

Svar

Effekten af Biotin (vitamin B7) i meget høje doser er fortsat omdiskuteret. Et fransk studie fandt bedring i neurologisk invaliditetsgrad (EDSS) eller ganghastigheden hos ca. 13% af en relativt lille gruppe mennesker med progressiv MS i forhold til placebobehandlede. Der har dog været en del indvendinger mod forsøgets validitet, og da en anden undersøgelse ikke kunne vise effekt af Biotin ved synsnervebetændelse, som er et hyppigt symptom ved MS, er der et ønske om, at se resultaterne gentaget i større forsøg, før det evt. kan anbefales.

Du har ret i, at behovet for Biotin er øget, når man bruger antiepileptisk medicin, og det vil derfor være fornuftigt at tage et almindeligt vitamintilskud. Ved Biotinbehandling i forbindelse med MS, er doserne dog så høje, at brug af antiepileptisk medicin formentlig ikke har betydning.

Det eneste sted jeg aktuelt har hørt om salg af Biotin er på Glostrup apotek.