Gå til hovedindhold

Bivirkninger af langtidsinjektion

Spørgsmål

Jeg har taget betainteferon siden marts 2000. Da det er en medicin, som skal sprøjtes ind og ikke en pille, har jeg stukket mig i snart 21 år.  I de sidste år har jeg flere gange oplevet, at arvævet som har dannet sig i arme og mave, ligesom er sprækket og har givet mig en form for trælår.

Jeg spurgte min neurolog, om jeg ikke kunne få en anden medicin i pilleform. Han sagde, at så skulle jeg scannes, for måske fik jeg et stort attak og så scannes igen bagefter, for at de kunne se, hvor stor skade der var sket. Det lyder jo ikke godt! Jeg har altid været glad for at tage betainteferon, men nu er det træls. Har I hørt det før, og hvad er jeres råd?

Svar

Der opstår af og til nogle underhudproblemer med Interferon, feks. at noget fedtvæv skrumper, beskrivelsen af trælår har jeg også hørt før - omend sjældent.

Jeg tænker, at hvis du ønsker tabletter pga. nyere bivirkninger af langtidsinjektion, så bør det efterkommes. Men jeg er enig i, hvis du ikke er MR scannet i en årrække, så vil det være en god idé at gøre det før skift. Så kan man bedre vurdere, hvilken medicin man vil tilbyde. Og det er også fair at lave en ny scanning måske efter 6 måneder efter start af ny behandling, for at se om den er tilstrækkelig.