Gå til hovedindhold

Blister i munden 2

Spørgsmål

Jeg er på Rebif Interferon 44 mcg og har været det i 4 måneder nu. Mit problem er at jeg de sidste 2 måneder konstant har haft blister i munden.

Jeg har prøvet diverse mundskyllevæsker til desinfektion og gel til at smøre på - men uden virkning. Så nu har min praktiserende læge udskrevet en recept på Kenalog Kutan, opløsning 0,1%, og det tager i første omgang blisterne, men nye kommer til. Der har nu ikke været en dag indenfor de sidste 2 måneder hvor jeg ikke har været plaget af blister, og de gør meget ondt.

Nu kan jeg ikke lade være med at tænke på, om det er den medicin jeg tager, der er skyld i det? For jeg har aldrig før været plaget af det (har måske max haft 1-2 blister om året). Så altså: Er det medicinen der fremkalder det, eller er det selve sygdommen der gør mit immunforsvar skrøbeligt, hvilket gør at jeg får blisterne?

Jeg har en god mundhygiejne og bruger zendium tandpasta. Mine blister sidder på tungen, og af og til i svælget. Jeg har ikke længere mine mandler i halsen. Jeg vil også lige nævne at jeg for en del år tilbage fik konstateret herpesvirus - dog ikke i munden.

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang