Gå til hovedindhold

Briller og sclerose

Spørgsmål

Min svigermor har lidt af sclerose i 30 år og bor på et plejecenter. Hun er meget handikappet og sidder i kørestol og har indopereret en medicinpumpe mod spasmer.

Hun har et par briller, som hun ikke er helt tilfreds med, og plejepersonalet har bestilt en brilledame, som er kommet ud på plejecenteret for at måle min svigermors øjne, og hun har fundet ud af, at min svigermor skal have brillestyrke +3. Hun vil sælge min svigermor et par briller til 3500 kr. Det er rigtig mange penge for min svigermor, især hvis hun ikke kan bruge brillerne. Jeg har mine tvivl om, hvorvidt en brilledame kan afgøre min svigermors syn på et hjemmebesøg, da min svigermor nemt lader sig manipulere til at svare det, man gerne vil have af svar, altså ment på den måde, at hun ofte vrøvler, og glemmer hvad hun har sagt for 2 minutter siden, da hendes hukommelse er meget dårlig.

Jeg vil høre jeres vurdering, bør hun til en øjenlæge først for at få konstateret om et par briller overhovedet vil hjælpe, eller om hendes synsnerve er for skadet af sclerosen, eller hvor skal hun henvende sig.

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang