Gå til hovedindhold

Cirkulationstræneren

Spørgsmål

Da dårligt blodomløb og manglende venepumpefunktion er mit problem, er jeg blevet opmærksom på et Medigroup-produkt "Cirkulationstræneren" - men virker den?

Svar

TENS (Transkutan Elektrisk Nerve Stimulation) er en behandlingsform, som har været benyttet i mange år. Behandlingen kan alt efter hvilken strømstyrke og form man anvender, bla bruges til smertelindring og øget blodgennemstrømning. Normalt vil vi som fysioterapeuter sætte elektroder på og dosere via et håndholdt apparat.

Cirkulationstræneren vil gå ind og sende elektriske impulser igennem fodsålerne og muligvis lave en mindre muskelsammentrækning. Jeg formoder også, at man kan stå op på apparatet - hvis du sidder ned og sætter fødderne på, tror jeg ikke der vil være tilstrækkelig kontakt med apparatet. Det du primært skal være opmærksom på er, om du har nogle føleforstyrrelser i fødderne, da disse eventuelt vil kunne reagere på strømpåvirkningen. Ellers er der ingen bivirkninger ved produktet.

Om den så vil kunne have en positiv effekt på dit dårlige blodomløb er usikkert. Normalt skal man, hvis man vil stimulere venepumpen, aktivere de store muskelgrupper i benene og det gør apparatet ikke. Her vil en motionscykel være meget mere effektiv. Såfremt du fortsat overvejer at købe det, vil jeg kun anbefale det, hvis du kan returnere produktet igen/evt. låne et for at afprøve det.