Gå til hovedindhold

Copaxone og hård træning

Spørgsmål

Jeg har et spørgsmål om puls, sclerose og Copaxone. Jeg fik konstateret sclerose efter en voldsom ulykke på Mountainbike i sep. 2012, hvor jeg bl.a. fik en svær hjernerystelse og kraftig forstuvning af nakken. Efterfølgende fik jeg føleforstyrrelser, hvilket førte til diagnosen. Men jeg er kommet rimeligt ovenpå igen.

Dog har jeg lidt udfordringer omkring min puls. Før min ulykke i 2012 havde jeg en hvilepuls på omkring 40, og havde i forsommeren (juni) 2013 fået trænet den ned på ca. 50 igen efter at havde ligget på 60-65 i vinters, hvor jeg måtte ligge helt brak pga. hjernerystelsen. Min formåen når jeg trænede var også godt stigende. Min træningsintensitet er siden steget en del, og egentlig burde hvilepulsen nu være ned på de ca. 40 som før ulykken. Men jeg startede med behandling med Copaxone i juni. Og efter dette er min puls steget en del. Min hvilepuls ligger nu på ca. 60 trods mere træning (uden overtræning). Og når jeg træner stiger den alt for hurtigt og op til nær maxpuls området, så snart der kommer lidt udfordringer under træningen. Min formåen er derfor også faldet en del, da jeg "ligger meget i det røde" under træning.

Mit spørgsmål er derfor om det kan skyldes Copaxone - det har jeg en fornemmelse af at det gør, da jeg fik problemet med det samme jeg startede med Copaxone. Men kan sclerose i sig selv også være skyld i øget puls? Jeg mener, at jeg læste, at sygdommen kan mindske kroppens maksimale iltoptag. Jeg har haft 2 attakker siden mit uheld. Det sidste i marts/april 2013. Jeg har dog genvundet stort set al min styrke efter disse, og mit problem med pulsen synes også at være opstået efter disse attakker.

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang