Gå til hovedindhold

D-vitamin og sollys

Spørgsmål

Jeg hørte i radioavisen, at flere og flere indvandrere, fra lande tæt ved Ækvator og som har boet i Danmark en del år, nu også begynder at få sclerose (som er en ellers ukendt sygdom i deres hjemlande). En væsentlig grund til dette, sagde eksperterne, er mængden af sollys. De fremsagde med andre ord en hypotese der lyder noget i retning af: "jo mere lys - jo mindre risiko for at få sygdommen".

Jeg har dog lidt svært ved at "fordøje" denne oplysning, idet jeg selv kommer ude fra landet af, og derfor også altid har været meget ude. Dette skulle jo så betyde at jeg, ifølge ekspeternes udtalelse, ikke burde være i risikozonen. Det syntes for mig som om denne udtalse er noget forenklet - der er da vist også mange andre faktorer der spiller ind, når det drejer sig om sclerose, end lige sollys.

Men er faktum, såfremt jeg prøver at tage disse oplysninger for gode varer, at mere sollys vil kunne stabillisere sygdommen, og medføre færre attacker etc?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang