Gå til hovedindhold

Drøftelse af forhold på arbejdspladsen

Spørgsmål

Jeg skriver for at søge rådgivning ift. en af vores medarbejdere som har fået stillet diagnosen sclerose for 1 år siden. Vi har lige haft en grim oplevelse med vedkommende, idet han fredag eftermiddag faldt om på gulvet og var helt væk i 2 timer. Han var sidste mand på skansen og derfor var der ingen der opdagede det. Han fik efterfølgende kontaktet sin kone, som hentede ham og fik lagt ham i seng. Nu er vi som arbejdsgiver stærkt bekymret for om det skal ske igen, eller endnu værre, at han får et anfald mere mens han kører i sin bil til og fra arbejde! Hvad kan/bør vi som arbejdsgiver gøre i denne situation? 

Svar

Jeg forstår til fulde, at det var en ubehagelig oplevelse. Jeg går ud fra, at din medarbejder har kontaktet sin læge for at få undersøgt, hvad årsagen til hans fald har været. Det er under alle omstændigheder lægen, der skal tage hånd om den helbredsmæssige situation og også vurdere om fald og bevidstløshed har noget at gøre med sclerose eller andre helbredsmæssige forhold. Det er også lægen, der skal afgøre om der er baggrund for bekymring omkring bilkørsel.

Umiddelbart tænker jeg om det måske var en mulighed - selvfølgelig efter aftale med din medarbejder - at invitere egen læge med til jeres samtale.

Jeg går ud fra, at I har talt om mulighed for § 56 aftale (i h. t. sygedagpengeloven), måske kan der også være andre muligheder på arbejdspladsen. Kontakt i så fald Jobcentret i kommunen - spørg evt. efter en person, som arbejder med fastholdelse på arbejdsmarkedet.