Gå til hovedindhold

Familiehandel

Spørgsmål

Min kæreste, som er rask, og jeg, som er scleroseramt, vil gerne flytte sammen.

Situationen er den, at mine forældre står og skal i ældrebolig om 6-9 måneder, når disse er færdigbyggede. Mine forældre har dog endnu ikke fået grønt lys for salg af deres hus.

Mit spørgsmål til dig er: Hvor billigt må de sælge huset til os? Vi har råd til at give 1.7-1.8 millioner. Vurdering er på 2.4 millioner - en vurdering som sidste år hoppede op fra 1.8 millioner.

Jeg har én søster, rent arvemæssigt.

Vi mener at vi også kan gøre mine forældre en tjeneste ved et eventuelt køb. De kan jo, p.t., risikere at skulle vente 6-18 måneder på at et almindeligt salg vil ske - og i den tid må de højst sandsynligt sætte husets pris ned - til måske alligevel 1.7-1.8 millioner.

Jeg har hørt om de minus 10% af vurderingen. Men det er jo ikke nok. Ved også at der kan laves et arveforskud med differencen. Men hvis huset, som sagt, riskikerer at skulle sættes ned i pris, hvilket de bliver her i området, er der så ikke en muligehed alligevel?

Desuden har det også været opslidende og betydet dobbbelt husleje for dem. Det er et hus der går "16 på dusinet af" - derfor.

Men det er et dejligt og nemt hus for os.

Jeg har ikke talt med min søster endnu.

Grunden til, at jeg og min kæreste også gerne vil springe til nu, er jo at vi kunne spare mine forældre for en dyr ejendomsmægler, når køberen jo allerede er fundet så.

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang