Gå til hovedindhold

Fleksydelse

Spørgsmål

Nu nærmer tiden sig, hvor jeg skal tage stilling til, om jeg vil fortsætte med fleksydelsesordningen (efterløn). Jeg er dog meget i tvivl og skriver derfor til jer. Jeg er fra 1964 og har indbetalt til efterløn fra 1999 - dengang var jeg ikke i fleksjob - og fortsatte med at betale til fleksydelsesordningen fra maj 2006. Jeg har dog haft en fradragsfri periode i 16 måneder ialt.

Jeg er i fleksjob idag og arbejder 16 timer om ugen. Det har jeg gjort de seneste 5 år. Jeg har ikke et stort fysisk handikap, men kan godt mærke, at jeg bliver mere og mere træt. Jeg tvivler derfor på, at jeg kan arbejde til jeg bliver 65. Jeg er 47 år nu. Jeg er dog meget i tvivl, om jeg skal udmelde mig af fleksydelsesordningen, eller fortsætte trods det at jeg måske aldrig når til pensionsalderen på arbejdsmarkedet. Har I nogle generelle retningsregler/anbefalinger/gode råd - I kan give, før jeg træffer en beslutning?

En sidste ting er - hvis jeg nu bibeholder min fleksydelsesindbetaling, kan jeg så, hvis jeg aldrig får glæde af den, få den udbetalt eller rettere hvor forsvinder mine opsparring så hen?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang