Gå til hovedindhold

Flest plak i rygmarven

Spørgsmål
I 1998 fik jeg min MS-diagnose. Har løbende haft attakker, men er i de seneste 3 år overgået til sekundær progressiv MS. På en EDSS-skala vurderer jeg mig selv til 7. Medicinsk har jeg afprøvet Avonex, Rebif og Tysabri. Novantrone blev jeg undersøgt uegnet til.

Jeg er bekendt med, at MS rammer hjerne og rygmarv. Det der undrer mig, er, at når skanningsbilleder vises, er det altid billeder af hjernen med de hvide  og aldrig - jeg har i hvert fald ikke kunne finde sådanne - billeder af rygmarven.

Dette må vel hænge sammen med, at de fleste har plakdannelser i hjernen (?).

Da jeg, for ca. tre år siden, blev MR-skannet i forbindelse med opstart af Tysabribehandling, vistes også kun billeder af hjernen og plakdannelser (i mit tilfælde kun 2). Derfor har spørgsmålene rejst sig, for hvad er begrundelserne herfor?

Slutteligt har jeg et tillægsspørgsmål: Jeg døjer meget med kramper og spasmer og har afprøvet Baklofen og Sirdalud, både enkeltstående og sammen. Desværre uden positivt resultat. Magnesium er også forsøgt. Findes der en anden behandlingsmulighed end indopereret Baklofenpumpe?
Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang