Gå til hovedindhold

Forbrænding har forværret mine sclerosesymptomer

Spørgsmål

Jeg er en kvinde på 38 år som har fået stillet diagnosen RRMS for et par måneder siden. Jeg er netop opstartet Tecfidera (1 uge). Mine symptomer er primært sensoriske i form af brændende smerter og snurren flere steder, værst forekommende i fødder og ben. Jeg har mærket samme brændende smerter i håndfladerne, men dette har altid været af kortvarig karakter imodsætning til symptomerne i fødder, som er tilstede det meste af tiden. Jeg får Gabapentin, Panodil samt Amitriptylin.

Sagen er nu den, at jeg i et uopmærksomt øjeblik (3 dage siden under rengøring) har fået påført mig en kemisk forbrænding på begge hænder (stærk base, klorin), og jeg har nu konstante brændende fornemmelser i hænderne, der tilsvarer dem jeg indimellem mærker fra Sclerosen. Indimellem også snurren og kuldefølelse, som jeg ikke har prøvet at have i hænderne før. Jeg mærker desuden utilpashed og at mine andre sclerose-symptomer er brudt kraftigere frem.

Jeg har været hos egen læge, og der er tale om 1. grads forbrænding (rødme, let hævelse, tørhed, ingen blæredannelse). Jeg er bekendt med begrebet pseudo-attak, som måske kan forklare hvorfor mine øvrige symptomer blusser op, da immunsystemet reagerer. Jeg har dog ingen feber.

Mit spørgsmål går på, om der kan være risiko for, at den nu konstante brændende fornemmelse i hænderne kan blive permanente? Kan jeg have forværret mine sensoriske forstyrrelser i hænderne på sigt ved denne skade? Altså kan denne ydre påvirkning skabe yderligere vedblivende "knas" i den sensoriske opfattelse i hænderne? Jeg er klar over, at man ikke direkte kan påvirke selve plaque-dannelsen centralt.
 

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang