Gå til hovedindhold

Forebyggelse efter 1 attak

Spørgsmål

Min kæreste fik konstateret MS for 3/4 år siden. Han er ikke på medicin, fordi han kun har haft 1 attak og derfor kan lægerne ikke være 100% sikker på diagnosen. Vi vil derfor gerne selv gøre en indsats og har lavet en kostomlægning i overensstemmelse med bogen "Sund mad ved Sclerose" af Sanofi Aventis.

Han er også lige begyndt med kosttilskud, men i bogen står der, at kosttilskud i hvert fald er nødvendigt ved "aktiv" sclerose. Min kærestes sygdom er jo ikke aktiv lige pt., men vil han stadig have gavn af kosttilskud på nuværende tidspunkt? Her er en oversigt over bogens daglige anbefalinger (hvis du ikke allerede kender dem):


1-2 kapsler Mega B á, B1: 100mg, B2: 100mg, B6: 100mg, B12: 5 mikrogram, Biotin: 100 mikrogram, Folinsyre: 100 mikrogram, Nikotinamid: 100mg, Pantothensyre: 90mg, Zink: 15-30mg, Selen: 100-200 mikrogram, E-vitamin: 75-200mg, C-vitamin: 200mg, A-vitamin: 400-1000 mikrogram, Magnesium: 300-400mg, Calcium + D-vitamin: 750-1000mg, Omega-3 fedtsyrer(EPA+DHA: 1,5g, dvs. 2-3 kapsler.

Udover at høre om min kæreste på nuværende tidspunkt vil have gavn af ovenstående korttilskud, har jeg ydderligere en række spørgsmål (håber du vil kunne finde rede i dem, da der er forholdvis mange):

På en hjemmeside har jeg læst, at man ikke må tage Mega-B-Complex i mere end 2-3 uger. Gælder det også for min kærestes tilfælde? Hjemmesiden jeg refererer til er denne: http://shop.duft-natur.dk/vitaminer_mineraler/staerke_vitamin_og_mineral_produk/mega_b_complex_healthcraft_90_tabletter_3931_da.html.

Min kæreste drikker desuden meget mælk (ca. 1 liter dagligt). Har han så også behov for Calcium og D-vitamin som kosttilskud? Og vi spiser ikke udelukkende vegetarisk, har min kæreste så behov for A-vitamin som tilskud?

Bogen ("Sund mad ved sclerose") nævner, at der kun er behov for magnesium i perioder ved stress og kramper. Betyder dette at min kæreste ikke vil have et dagligt behov herfor?

Derudovere kunne jeg godt tænke mig at høre, hvor lang tid der vil gå, før min kæreste vil kunne mærke virkningen - og hvordan? Han har som sagt kun haft 1 attak og har genvundet sin mobilitet igen. Han har lidt føleforstyrrelser i benene og af og til også i hænderne.

Slutteligt vil jeg gerne høre, hvordan han skal fordele kosttilskudene i løbet af dagen? Kan han tage det hele fra morgenen af? Vil kroppen så kunne udnytte tilskuddene optimalt?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang