Gå til hovedindhold

Forhøjet tryk i øjet, symptomer som sclerose

Spørgsmål

Jeg har problemer med mit venstre øje, som ser sløret. Jeg bliver behandlet for dette på Glostrup hospitalet, hvor jeg har tider hver 4. - 5. måned. Med behandling mener jeg kontrol af tryk i øjet. Jeg er blevet opereret 3 gange i mit venstre øje. Først var der for højt tryk, efterfølgende blev trykket meget lavt. Min sidste operation blev foretaget fordi man gerne ville stramme syningerne, for at hæve trykket lidt.

Det har i lang tid lagt på maks 6 eller 8. Dette er lægerne tilfreds meget. Min synsnerve er meget sløret, som resultat af mange års højt tryk i venstre øje uden at have været bevidst om det. Dette tror jeg er sagen? Men det kan også være sclerosen som har gjort dette ved mit øje? Umiddelbart har lægerne ikke kunne finde en kobling fra øjet og sclerosen. Men jeg er stadig skeptisk og tror muligvis det godt kan være tilfældet. Kan du komme med din mening omkring dette?
De sidste par måneder synes jeg, at mit syn er blevet meget sløret. Det er som om jeg ikke kan se så skarpt langt væk. For et par uger siden var jeg forbi Glostrup øjenafdeling, og her kunne de ikke se noget galt med synet, udover det sædvanlige med venstre øje. Jeg har de sidste 2 uger ført dagbog dagligt omkring mine gener med mit øje.

Problemet heriblandt er samtidig, at jeg har fået konstateret kronisk bihulebetændelse, som jeg skal opereres for i august/september måned. Det gør fx at jeg får meget ondt omkring øjnene og samtidig i panden. Kan dette være udløst af selve sclerosen?
Sidst men ikke mindst er jeg i behandling på et rygcenter pga. min ryg, som jeg har smerter ved og omkring lænden. Min kiropraktor mener, at det er fordi jeg ikke har trænet min lænd i lang tid. Smerterne startede umiddelbart samtidig med mit første attak i 2005. Derfor har jeg en lille mistroiskhed for, at mine smerter måske kan være forbundet med sclerosen. Hvad mener du om det?
 

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang