Gå til hovedindhold

Først synsnervebetændelse, så svimmelhed. Kan det være sclerose

Spørgsmål

Jeg er ung læge, og min bedste veninde har det jeg tolker som symptomer på sklerose - jeg er dog i tvivl om hvad jeg skal gøre.

Min veninde, som er 30 år, havde for ca. 2 år siden en opticusneurit hvor hun mistede synet på det ene øje i en lille uge. Hun gik til vagtlæge, og fik at vide at det var betændelse på synsnerven (en betændelse som jo så forsvandt af sig selv efter en uges tid).

Alerede dengang var jeg lidt på vagt,men ville ikke gøre hende nervøs. Nu har hun så, i en lille uges tid, haft oplevet pludselig volsom svimmelhed, hvor hun kravlede rundt på gulvet og kastede op. Hun var derfor til en ØNH-læge, som sage at det var krystaller i det indre øre.

Jeg spørger nu: Har hun bare været meget ulheldig eller er der grund til ydereligere udredning? Jeg har endnu ikke snakket med hende om sklerose, da jeg ikke ved om det bare er mig der er "læge-tosset". Men jeg er meget bekymret.

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang