Gå til hovedindhold

Forstoppelse og afføringsmidler

Spørgsmål

Jeg er 54 år og har haft sclerose i 15 år, de sidste to år har jeg fået Tysabri. Et af mine største problemer er mine tarme/afføring. Ifølge min scleroselæge er min tarm blevet sløv, og samtidig har jeg kronisk forstoppelse, det er som om at afføringen ikke rigtig bliver "skubbet" videre, når det kommer fra tyndtarmen og over i tyktarmen. Jeg har daglige smerter i højre side af maven. Smerterne kan være meget pinagtige og hæmmer mig utrolig meget, jeg har det jo ikke godt, når mine tarme ikke fungerer.

Jeg har forsøgt med forskellige medikamenter, bl.a. movicol, laxoberal, microlax og magnesia. Magnesia er det, der virker bedst, når jeg tager en pille, inden jeg går i seng, virker de næste morgen, og jeg får følelsen af at være tømt. Men min scleroselæge siger, jeg ikke må tage magnesia, da de afkalker knoglerne, hun havde meget travlt og havde ikke tid til at uddybe det nærmere, så nu er jeg i tvivl, om jeg tør tage dem. Hvad kan jeg ellers gøre? Vi spiser sundt her i huset, jeg drikker nok væske, og jeg går dagligt små ture med min hund og træner en time én gang om ugen ved fysioperapeut.

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang