Gå til hovedindhold

Har jeg en diagnose

Spørgsmål

Jeg er lige kommet hjem fra sygehuset, og en masse spørgsmål har pludselig meldt sig. Jeg fik før jul lavet en MR scanning, den viste mange pletter, spredt i hele hjernen. Lægen forsøgte en lumbal punktur, som ikke lykkedes da jeg har en skade i ryggen. Han kom til stuegang, og fortalte at han ville sende henvisning til neurolog, da alt i MR scanningen og symptomerne pegede på MS. Jeg spurgte ham om det blev diagnosen, dertil svarede han, at det var han sikker på, men at jeg alligevel skulle til neurologen. Hvad nu hvis lumbal punkturen er negativ, men alle symptomer og MR scanningen er positive, er det så = ingen diagnose.

Noget andet er, at jeg siden 2005 har haft kronisk funktionel lidelse, som lægen nu mener har været MS debut i stedet for, da han kan se på MR scanningen fra dengang, at der allerede dengang var forandringer og symptomer. I 2009 fik jeg en blodprop, og var indlagt i 5 uger. Jeg har stadig nedsat kraft i venstre side, som bliver betydeligt forværret ved træthed. Jeg har haft en del små blodpropper siden, alle symptomer pegede på det. Men nu siger lægen så, at der ikke er en eneste blodprop, det hele er pga MS. Min yngste datter vil nu sagsøge hospitalet for fejldiagnose, da alle mine børn har levet i frygt i alle de år, for om jeg nu skulle få den "afgørende" blodprop, men kan hun det? Jeg har sagt hun ikke skal, men hun er af en anden mening. Hvad pokker gør jeg med alt det her? Hvor lang tid kan jeg forvente at der går, før neurologen er klar med diagnosen?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang