Gå til hovedindhold

Har jeg MS

Spørgsmål
Hvor vigtig er en tidlig diagnose?
Jeg blev enormt syg sidste efterår med neurologiske symptomer blandet med D-vitaminmangel og en abnorm virusreaktion/forgiftning. Så jeg har været forbi flere medicinspecialer i mellemtiden med mudret sygdomsbillede. Nu er det postvirale eller forgiftningen så småt gået i sig selv, men det neurologiske består med diskret udvikling.

Jeg var til en undersøgelse, men den privatpraktiserende neurolog pointerede, at hun kun var bestilt til at se på paræstæsierne, som fordi de i hovedsagen var symmetriske, ikke tyder på MS. Derfor blev stressblære, balancetab, spasticitet bag på venstre ben og dropfod i samme efter gang, mental udtrætning, hovedpine og irritation i højre øje ikke genstand for undersøgelse.
Neurologen henviste dog til CT-skanning, og har på baggrund af den afskrevet såvel MS som andet neurologisk. Egen læge mener, at neurologen er meget dygtig, og at der derfor ikke er grund til at tvivle på afgørelsen.

I mellemtiden var jeg forbi et andet medicinspeciale på hospitalet med cirka samme sygdomsbillede. Her viser de tilbage til neurologisk oprindelse og siger, at det er "helt uhørt at afskrive sclerose på en CT-skanning".
Nu er jeg i tvivl, kan jeg regne med, at jeg ikke er syg af sclerose, se tiden lidt an, eller bør jeg presse nogen for yderligere undersøgelse nu, fordi tidlig diagnose gør en forskel?
Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang