Gå til hovedindhold

Hårtab ved Ocrevus

Spørgsmål

I november 2018 startede jeg på Ocrevus. Jeg har siden haft et efterhånden ret omfattende hårtab, som fortsætter. Jeg har mødt en anden person der fortalte om at have tabt nærmest halvdelen af hendes hår siden opstart af Ocrevus - men min scleroseklinik udelukker nærmest at mit hårtab kan være grundet Ocrevus.

I starten var jeg ret ligeglad, jeg har altid haft enormt meget hår og ville gerne bare have noget medicin der rent faktisk virkede - men nu har det stået på i flere måneder, og jeg har virkelig fået tyndet ud i lokkerne. Kan mit hårtab ikke være grundet Ocrevus? Og er der mon noget man kan gøre? Jeg er forholdsvis ny-diagnosticeret (maj 2018), og der har ikke været nogen andre forandringer i mit liv udover et ret aggressivt sclerose forløb og skift til Ocrevus selvfølgelig - så har svært ved ellers at placere grunden til hårtab.

Svar

Jeg har ikke oplevet hårtab hos de mere end 10 patienter jeg personligt har behandlet i et stykke tid med Ocrevus.  Det er ikke nævnt under bivirkninger, der forekommer med en vis hyppighed. Der er dog flere patienter som på sociale medier nævner, at de har tabt hår efter start af Ocrevus, men som en af dem skriver:
”There can be many different reasons for hair loss. Were you stressed about the treatments before you started them? Worried about the side effects etc., or have you had any other changes in your diet, meds other than the Ocrevus infusions? Or even changing shampoo & or conditioners can cause hair loss“. Dertil kommer B-vitaminmangel og hormonale ændringer som mulige forklaringer.

Når ny medicin godkendes, baserer det sig ofte på et par tusind patienter, der har været i behandling i et par år. Når det er kommet på markedet udbredes brugen, og der kan optræde nye bivirkninger eller velkendte bivirkninger kan optræde sjældnere eller hyppigere ved “Real World brug”. Så det er ikke utænkeligt, at det kan være bivirkning til Ocrevus, og der er tidsmæssigt sammenhæng.