Gå til hovedindhold

Hvad gør man når kommunen ikke overholder opfølgningspligt

Spørgsmål

Hvad kan man gøre, når ens kommune ikke overholder deres opfølgningspligt?

Under kommunesammenlægningen er jeg blevet "glemt" og er derfor ikke kommet i det fleksjob som jeg er blevet bevilget. Først efter 17 måneder sker der noget, da jeg selv, endnu en gang, kontakter kommunen.

I forhold til ovenstående vil jeg lige tilføje at jeg, i hele ventetiden, har arbejdet på den arbejdsplads hvorpå jeg nu også ansat i fleksjob. Da fleksjobbet blev bevilget blev jeg bedt af min daværende sagsbehandler om at starte med at arbejde ca 12 timer om ugen, for at prøve hvad jeg kunne holde til.

Efterfølgende hørte jeg intet fra min kommune - jeg arbejdede forsat som aftalt. Jeg var altså ikke blevet informeret om hvor længe denne prøvetid skulle fortsætte. jeg ville blive indkaldt til et møde hvor jobbet skulle
etableres - dette skete dog aldrig og ved kommunesammenlægningen blev min sag så helt "glemt".

Det er så først efter 17 måneder og egen ihærdighed, at jeg derefter hurtigt kommer i job, men jeg mener at det kunne have været sket allrede efter 3 måneder, hvis de havde overholdt deres opfølgningspligt.

At der skulle gå så længe før jeg endelig kom i job, har desværre fået store økonomiske konsekvenser for mig (idet lønnen er blevet trukket fra ledighedsydelsen, som man jo får i visitationsperioden - deraf de økonomiske konsekvenser), og jeg mener at kommunen børe give mig kompensation for deres fejl.

Jeg har desværre ikke kunne finde nogle lignende sager med afgørelser, så derfor spørger jeg dig: Kender du til lignende sager?

Jeg har selvfølgelig sendt en klage til kommunen.

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang