Gå til hovedindhold

Hvilken behandling skal jeg vælge

Spørgsmål

Jeg håber, I kan hjælpe mig med input og viden omkring medicin. Jeg er 22 år og blev for 2 år siden – efter mit første tydelige fysiske attack - diagnosticeret med attackvis sclerose. Mine udfordringer er fortrinsvis kognitive, men jeg har også store problemer med maven (tarmsystemet), træthed og nedsat kraft i krop, arme og ben. Desværre er jeg virkelig udfordret kognitivt med hensyn til træthed, uoverskuelighed, manglende koncentrationsevne, manglende hukommelse, tristhed og angst.

Jeg ved simpelthen ikke, hvad jeg skal gøre, hvis mine udfordringer bliver værre. Så kan jeg næsten ikke fungere. Resultatet af en MR-scanning er netop kommet, og lægen skriver i journalen, at der er indikation for behandlingsskift. Min læge siger, at Tysabri vil være første valg, men at Gilenya også er en mulighed. Jeg har fået en tid til samtale på Neurologisk Ambulatorium. Jeg har læst om Tysabri, og bliver lidt bange. Men jeg er også virkelig opsat på at få det medicin, der bedst kan sætte en stopper for flere attacks/mere plaque. Hvad kan I anbefale?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang