Gå til hovedindhold

Hvor er der hjælp at få

Spørgsmål

Min mor har haft sclerose i snart 30 år. hun har haft det godt i mange år, men har i de sidste 10 år været meget syg. Fysisk er hun dårlig, men for hende tror jeg dog at det psykiske er det værste.

Hun har igennem mange år være af og på lykkepiller: Hun stopper hvis hun føler "at hun har det godt", eller er gået for meget op i vægt. Hun er nu på pillerne igen, men det virker ikke som om de giver nogen effekt. Hun har prøvet mange forskellige slags, men ender altid med at blive stærkt deprimeret. Nogle gange truer hun sågar med selvmord, eller siger; "jeg burde tage nogle piller, så jeg bare kan få lov at sove fra det hele".

Min søster og jeg har været med hende på psykiatrisk skadestue en gang, men hun ville ikke indlægges. I hele hendes sygehistorie har hun aldrig rigtig fået nogen hjælp. Hun bliver tit symptom-behandlet. Øjnene og tænderne er dårlige, og hun får penicilin hele tiden - hun er faktisk ved at være resistent over for almindelig penicillin.

Hun er nu igen inde i en periode hvor hun er meget dårlig, og jeg er selvfølgelig meget nervøs for hende. Hun har, mig bekendt, alle de klassiske symptomer, på at være ved at være helt færdig: Hun spiser meget dårligt, kun yoghurt, og ryger alt for meget. Hun spiser lidt aftensmad, hvis andre laver og serverer det for hende. Hun kommer desuden næsten ikke ud mere, kun til læger, fysioterapeut og en gang om måneden på besøg hos mig.

Hun går hos en psykoterapeut en gang i mellem, men hun følre ikke at de giver hende noget. Hun har før i tiden gået hos en neuropsykolog, men hun var ikke indsporet på sclerose.

Hvad gør jeg som pårørende?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang