Gå til hovedindhold

Hvordan får jeg overblik over mine pensionsordninger

Spørgsmål

Jeg har for 2 dage siden fået stillet diagnosen attakvis MS. I den forbindelse er der jo en masse ting, der skal overvejes. Jeg har aldrig gået særlig meget op mine pensionsordninger, og nu hvor jeg undersøger det, kan jeg se, at jeg har klatpensioner i Industriens Pension, PenSam og SamPension.

Jeg kan slet ikke overskue, hvordan jeg skal gribe det an, og om jeg er berettiget til nogen form for udbetaling i forbindelse med min sygdom. Skal jeg samle de tre pensioner et sted, og hvad skal jeg overhovedet lægge vægt på i min undersøgelse af selskaberne?

Svar

Pensionsaftaler kan være svære at gennemskue indholdet af, men jeg vil anbefale dig via NEM-ID, at logge ind på www.pensionsinfo.dk. Her kan du se om dine pension indeholder nogle former for forsikringsdækning. Den dækning der kan være mulighed for at få udbetalt ved MS hedder kritisk sygdoms forsikring.

Det er svært at fortælle dig, om du skal samle dine pensioner, det kan der være fordele og ulemper ved. I den situation du står i lige nu, vil jeg nok anbefale dig at fastholde den pension, hvor der evt. måtte ligge noget forsikring i. Hvis du er omfattet af en pensionsordning gennem en arbejdsgiver, er det normalt den bedste/billigste ordning.