Gå til hovedindhold

Hvornår virker min behandling

Spørgsmål

Kan jeg forvente at medicinen mindsker snurren, prikken og smerter? Jeg er nydiagnosticeret med attakvis sclerose. Som har været meget aktiv de sidste mange måneder.

Har været på Tecfidera i 2 uger nu, og i dag er den vildeste dag jeg har haft med hensyn til at det snurrer og prikker helt vildt i begge ben og balder, og jeg har smertejag. Hvad betyder det, når man mærker alt det? Er det fordi, at sclerosen er særlig aktiv idag?

Svar

Sclerosemedicin vil generelt reducere risikoen for at der kommer nye attakker, og give bedre mulighed for at gamle attakker kan hele op, og dine symptomer dermed reduceres eller forsvinder. Det tager dog ofte 4-6 uger før sclerosemedicin har optimal effekt, og dermed også længere tid før sygdomsprocesserne dæmpes effektivt.

Dine symptomer giver indtryk af, at der stadig er aktivitet i dit seneste attak, og at du muligvis kan have gavn af behandling med binyrebarkhormon. Det vil være op til din neurolog at vurdere, om dette er nødvendigt. Under alle omstændigheder vil man forvente, at din Tecfidera behandling får større effekt indenfor de nærmeste uger og dermed også dæmper din symptomer.