Gå til hovedindhold

Hvornår er det ok at tage på arbejde efter et attak

Spørgsmål

Jeg havde et attak den 22. april, og fik 3 dages IV Solu-medrol. Jeg så dobbelt, dårlig balance og opkast. Hvornår er det ok at tage på arbejde efter et attak? Mener at kroppen bør få ro, og er da også stadig træt i kroppen og hovedet. Har en aftale om at starte op med to timer om dagen man-, ons- og fredag.

Svar

Det kan man ikke give et generelt svar på, for det afhænger af hvilke symptomer man har og intensiteten heraf, og hvordan det påvirker ens daglige aktivitetsniveau. Desuden hvilket arbejde man skal udføre og intensiteten/længden af arbejdsdagen. F.eks. vil en taglægger eller balletdanser ikke kunne arbejde, hvis der er balanceproblemer, hvor det måske er muligt, hvis man har stillesiddende arbejde.

Nogle attakker medfører ikke fravær fra arbejde, f.eks. en let synsnervebetændelse (man har jo et raskt partnerøje) eller diskrete føleforstyrrelser. Men det attak du beskriver er for det første friskt og stadig i gang, omend aftagende, og for det andet påvirker det dit aktivitetsniveau, så det lyder rimeligt, at du ikke bare kaster dig ud i fuldtidsarbejde med det samme. Det er en fin aftale, du har opnået. Så kan du nok starte på normale betingelser ugen efter, i forventning om fortsat bedring.