Gå til hovedindhold

Infektion og Tysabri

Spørgsmål

For en måned siden skulle jeg til min regelmæssige Tysabri-behandling. Jeg var lidt i tvivl, om det egentlig var en god idé at få den, da jeg for nylig var begyndt at få symptomer på en mild forkølelse, og havde læst at man endelig ikke skulle belaste kroppen endnu mere, hvis den allerede var i gang med at bekæmpe en sygdom. Vi besluttede dog, at det ikke var noget alvorligt, og at jeg godt kunne få behandlingen alligevel.

To dage senere havde jeg halsbetændelse og fik penicillin i ti dage for det. I går fik jeg igen konstateret halsbetændelse, og har igen fået penicillin for det til ti dage. Jeg skulle have været til infusion i dag, men selvom de sagde, at jeg gerne måtte få den alligevel, så længe jeg ikke smittede, valgte jeg at undgå den, indtil jeg bliver helt rask. Nu kan jeg ikke lade være at tænke, at der må være en kobling mellem Tysabris dæmpende effekt på immunsystemet, og de voldsommere og gentagne sygdomme. Men er det virkelig sådan? Jeg synes at have læst, at man anbefaler ikke at give den, hvis man er syg, men nu er jeg i tvivl om jeg har læst rigtigt. Jeg har været i behandling med Tysabri i over et år nu, og har ellers været rigtig tilfreds med det. Jeg er bare forvirret og frustreret over at være syg igen.

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang